Mitä mä tekisin?

Kaikkee kivaa tekemistä

Liikunta on kivaa ja siitä saa kuntoa, virkistystä ja timmin kropan. Liiku päivittäin 1-2 tuntia.  Liikuntaa ei tarvitse harrastaa pelkästään seuroissa vaan kehittävää liikuntaa on myös tavallinen arkiliikunta kuten kävely, pyöräily, pihaleikit yms. Liikkua voi joko yksin tai kaverien kanssa. Täältä löydät eri vaihtoehtoja liikkumiseen.

 

NUORISOTOIMINTAA


Forssa kaupungin nuorisotoimi järjestää lapsille ja nuorille toimintaa ympäri vuoden. Talviaikaan toiminta painottuu nuorille yli 13 -vuotiaille Kehräämön nuorisotila Kuutamolla tapahtuvaan toimintaan. Kesäisin ja koulujen loma-aikoina leirit, erilaiset retket, kurssit ja tapahtumat täydentävät nuorisotoimen tarjoamaa toimintaa. Lliikennepuisto on kaupungin suosituinta kesäviihdettä pienten lasten ja alakoululaisten keskuudessa.

 

Kesäleirit

Forssa tutuksi lasten päiväleirit 1-4 -luokkalaisille

6. – 10.6. TAI 13. – 17.6.2016 klo 10 – 15 Kehräämön nuorisotila Kuutamolla (Wahreninkatu 11G).Päivien aikana liikumme, leikimme ja retkeilemme.

Kesäleirit Jokioisten kunnan Pikku-Liesjärven leirikeskuksessa

27. – 29.6. 1-6–luokkalaisille

29.6 – 1.7. 1-6–luokkalaisille

4. – 8.7. 1-6–luokkalaisille

11. – 15.7. 1-6–luokkalaisille

Ilmoittautumiskaavakkeet leireille on jaettu koulujen kautta, mutta vapaita paikkoja voit kysellä puhelimitse nuorisotoimesta. Kaisa Ahola 03 4141 5513

 

Liikennepuisto

Liikennepuisto (talviaikaan suljettu)
Eteläinen puistokatu, puh.(03) 414 1419
Jälleen avoinna 6.6.2016 alkaen ma-pe klo 9-15 ja to klo 18-20.
Toiminta tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille.
Puistossa voi ajella polkuautoilla ja potkupyörillä opetellen liikennekäyttäytymistä valvotussa ympäristössä.
Liikennepuistosta löytyy myös oikeat liikennevalot.

 

SEURAKUNTA (Forssan ev.-lut.)

Seurakunta järjestää monenlaista toimintaa peruskouluikäisille lapsille. Käy katsomassa seurakunnan sivuilta tietoa leireistä ja kerhoista. Tai ota yhteyttä: Anniina Aarnio 050 366 2920, anniina.aarnio@evl.fi

jiipeenetti_kuvaTyttöjen ja poikien verkkojulkaisu

 

Uinti ja vesiliikunta / Vesihelmi

Pysyt sä pinnalla? Kylmempinä vuodenaikoina paras paikka uida ja touhuta vedessä on Vesihelmi. Vesihelmessä voi vaikka antautua aaltojen vietäväksi, kellua ja sukeltaa, uida ja leikkiä vedessä.

Vesihelmessä järjestetään myös uimakouluja. Uusien ryhmien alkamisajankohdista ilmoitetaan nettisivuilla. Tarkasta myös Vesihelmen uimaseura. Lisätietoja Vesihelmestä p. 4141 5640.

Koripallo  / FOKOPO
Koripallo on liikunnan riemua, oppimisen iloa ja hikikarpaloiden virtaa mukavasti yhdessä toisten kanssa.

FoKoPoon voit tulla harrastamaan koripalloa koko kauden aikana milloin vain.  Tutustuminen on maksutonta kahden viikon ajan

Lisätietoa löydät täältä
Arja puh. 040 511 1945
toimisto@fokopo.net

Yleisurheilu / Forssan Salaman urheilukoulu
Mä haluun juosta nopeesti ja hypätä korkealle! Silloin kannattaa mennä harjoittelemaan taitoja yleisurheilukouluun. Pengo lisätietoa Forssan salaman nettisivuilta.

Jumppaa pumppaa / Forssan naisvoimistelijatNaisvoimistelijat_Logo_280313_1-250x250
Jumppa on kivaa yhdessä liikkumista musiikin mukana. Forssassa lasten jumppia järjestää Forssan naisvoimistelijat. Tsekkaa Forssan naisvoimistelijat.

Jalkapallo / FJK
Jalkapalloilemalla opit monipuolisesti liikunnan perustaitoja juoksua, hyppyja, tasapainon hallintaa, väistämistä, heittämistä ja pallon käsittelyä.Toimintaa on pojille sekä tytöille.Katso tarkemmat tiedot seuran kotisivuilta.

Jääkiekko ja ringette / FOPS

Haluatko pelata vauhdikasta peliä ja kuulua joukkueeseen, josta jokaiselle löytyy kavereita? Forssassa jääkiekkoa ja ringetteä voi opetella FoPS junioreissa. Maila käteen ja verkot soimaan.Tsekkaa tarjonta FOPS-junioreiden sivuilta.

Tennis / Forssan Tennisseuran tenniskouluja
Tenniksen aloittaminen on helpompaa sopivilla välineillä ja oikeankokoisella kentällä. Tenniskoulu antaa pelaajalle mahdollisuuden ”Syöttää, pelata ja laskea pisteitä” jo ensimmäisellä tunnilla. Päivähinta lapsille ja nuorille 5€/h. Kursseista lisätietoa saat, kun lähetät sähköpostia Eero Salmiselle. eerosalminen@hotmail.com

Suunnistus / Lounais Hämeen Rastin suunnistuskoulu
Ei kysyvä tieltä eksy sanoo vanha sanonta, mutta metsä onkin eri juttu, kun siellä ei ole keneltä kysyä. Suunnistus koulussa opit löytämään perille luonnossa kartan ja kompassin avulla yhdessä muiden kanssa. Lisätietoa Lounais-Hämeen Rastin nettisivuilta.

Parkour / Forssan Salama

Vauhtia ja vaarallisiako tilanteita? Parkour on liikuntalaji, jossa pyritään liikkumaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti paikasta A paikkaan B. Ohjatussa ryhmässä saat hyvän alun harrastukseen jota voit tehdä milloin vain ja missä vain. Heikan koulun parkour-kentällä. Linkistä napsauttamalla saat lisätietoja.

Yleisseura / Alku

Forssan alussa voit harrastaa yleisurheilua, salibandyä, koripalloa, lentopalloa ja voimistelua. Lisätietoja seuran nettisivuilta.

Salibandy / Forssan SuupparitFoSu_logo

Älä sählää, tuu mieluummin pelaamaan salibandyä. Katso lisätiedot seuran sivuilta.

Lentopallo / Koijärven kuntoFthumb3_b28db3_kunto_logo_sin.jpg

Täältä voit tutustua Koijärven kunnon lentopallotoimintaan.

Jujutsu ja nassikkapaini / Forssan kamppailijat

Katso lisätietoja Forssan Kamppailijoiden sivuilta.

Liikuntapassikampanja

Kaikilla forssalaisilla eka- ja tokaluokkalsilla on mahdollista tutustua paikallisten liikuntaseurojen tms toimintaan elo-lokakuussa 12 kertaa. Kampanjan tarkoituksena on madaltaa kynnystä lähteä kokeilemaan eri liikuntalajeja sekä tehdä perheet tietoisiksi paikkakunnan lukuista eri harrastusvaihtoehdoistaLisätietoa kampanjasta liikuntatoimen nettisivuilta.

Carting – www.forssanfk-k.net

Ohjausta ja tukea nuorille Formula Karting harrastuksen merkeissä. Tarhatie 27, 31300 Tammela

Ratsastus

Puolikuun ponitalli Lisätietoja puh. 041-4419282, Tampereentie 363 as 1

FrisbeeGolf Forssa

Frisbeegolf sopii kaikenikäisille. Tule perheesi tai kavereiden kanssa kokeilemaan rataa, joka on rakennettu Talsoilanpuistoon. Lisätietoja FBG:stä löydät seuran sivuilta.

Uimarannat

Mäkilammin uimaranta, Eliaksenkatu 3, 30100 Forssa Linikkalanlammin uimaranta, Nummilähteenkatu 8, 30100 Forssa Kuuston uimaranta, Nummenkatu 21, 30100 Forssa

Puiston tenniskenttä (massa)                                                                                          

Varaukset hotelli Scandicin vastaanotosta +358 40 4848 111

Urheilukentän tenniskenttä (kestopäällyste)

Avoinna 1.5.-31.10 kaksi ilmaista tenniskenttää                                                                            

Skeittiparkki                                                                                                                          Tölön koululla, Pihlajakatu 9, 30420 Forssa

Beachkentät

Beach-kenttiä löytyy Kuustosta, Mäkilammilta, Kaikulasta ja Lamminrannasta

 Liikennepuisto (talviaikaan suljettu)

Eteläinen puistokatu, puh.(03) 414 1419
Avoinna 1.6.2015 alk. ma-pe klo. 9-15 ja to klo. 18-20.
Toiminta tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille.
Puistossa voi ajella polkuautoilla ja potkupyörillä opetellen liikennekäyttäytymistä valvotussa ympäristössä.
Liikennepuistosta löytyy myös oikeat liikennevalot.

KULTTUURIA
Musiikkia, laulua, lukemista, taidetta, kieliä, käsitöitä……Kulttuurin harrastamisella saat monia kokemuksia ja elämyksiä

www.wahren-keskus.fi

Forssan museo

Forssan museo ja Tyyki toivottavat lapset perheineen tervetulleiksi tutustumaan museoon.

Kaupunginkirjasto

Avoinna:
ma-to 11-19
pe ja aatot 11-17
la 10-14

Kirjastoauto liikennöi kesäajan normaaliaikataulun mukaisesti paitsi, että kouluilla ei käydä.

Kirjaston kotisivut

Lainattavissa:
Kirjoja, lehtiä, sarjakuvia, lastenmusiikkia, äänikirjoja, videoita, CD-romeja ja DVD-levyjä niin pääkirjaston lastenosastolla kuin kirjastoautosta

Lastenosastolla voit myös lukea lehtiä ja kirjoja lukusalissa tai satuhuoneessa, kuunnella musiikkia ja satuja, käyttää internetiä ja sähköpostia, pelata shakkia ja muita seurapelejä.

Verkkokirjasto on Louna-kirjastojen aineistotietokanta netissä. Verkkokirjastosta voit etsiä kirjoja ja muuta aineistoa. Kirjastosta saat verkkokirjastoon tunnusluvun, jolla voit uusia lainojasi ja tehdä varauksia. Samalla tunnusluvulla voit myös lainata itse automaatilla.